Ajankohtaista

Mistä maksat buukissa?

Siinä kysymys, joka askarruttaa sinuakin.
Mitä minun kannattaa maksaa buukista? Mistä minä maksan? Miksi maksan 150 euroa? Miksi en maksa vain 50 euroa?

Hyvä tapa on ottaa selvää, miten toimittaja ohjaa sitä, että buukit ovat sovitunlaisia, mikä ohjaa tekemään buukkeja. Onko se kpl ja hinta? Miten laatu on otettu huomioon buukeissa ja hinnoittelussa? Kannattaa kysyä laatukriteerejä, mitä buukkaustoimisto käyttää (kun laatukriteerit on sidottu laskutukseen, silloin on turvallista ostaa).

 1. Laatukriteeri:
  Perusasia on, että tapaaminen on sovittu aikaan ja paikkaan täsmällisesti ja se on vahvistettu kalenterikutsulla. Tämä on tärkeää, koska näin tapaaminen on nimenomaan sovittu eikä jätetty alustavaksi (joka tarkoittaa että ei ole sovittu).
 2. Laatukriteeri:
  Tapaaminen on sovittu oikeaan kohderyhmään. Palveluntarjoajan pitää kyetä tarjoamaan kohderyhmä, kokoluokka, tuloksentekokyky, alueellinen rajaus, päättäjätieto, henkilömäärä. Tämä on elinehto sille, että projekti onnistuu.
 3. Laatukriteeri:
  Tapaaminen sovitaan oikean päättävän henkilön kanssa. (jos henkilö ei ole oikea, palveluntuottajan kuuluu korvata tapaaminen uudella veloituksetta sinulle).
 4. Laatukriteeri:
  Sovittujen reunaehtojen mukainen tapaaminen. Sovitaan siis yhdessä raamit mitä pitää käydä läpi, jotta tapaamisen voi tehdä. Näin varmistetaan tapaamisen laatu ja annetaan aito mahdollisuus diilille (jos näin ei ole, niin palveluntuottajan tulee korvata tapaaminen uudella veloituksetta).
 5. Tapaaminen toteutuu
  Jos tapaaminen ei toteudu, se korvataan uudella, veloituksettomalla tapaamisella.

Näillä pääsee jo pitkälle. Buukin hinta on näillä kriteereilla 100-200 euroa, riippuu kohderyhmästä ja asiakkaan brändistä. 150 euron hinnalla voi odottaa jo laatua. 50 euroa taas on hinta, jolla et sitä voi odottaa tai et sitä ainakaan saa. Kannattaa olla kiinnostunut myös niistä työkaluista, joita buukkausyhteistyökumppanisi käyttää ja pystyy todentamaan sinulle, että laatukriteerit täyttyvät.

Laatukriteerit ovat hioutuneet 600 päämiehen ja 20 vuoden aikana. On monta b-to-b yritystä, jotka eivät saa buukkausta toimimaan yksinkertaisesti siksi, että he ovat valmiit maksamaan 50 euroa buukilta. Kilpailija maksaa oikean hinnan ja buukkausyhteistyö toimii ja on monivuotinen.
Kumman sinä valitset?

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Kirjoita